Op 28 mei start de volgende Enneagram Intensief. De basistraining waarin je diepgaand kennis maakt met het enneagram. Deze 6-daagse wordt niet zomaar de Intensief genoemd, zowel qua tijd (6 dagen dag- en avondprogramma) en qua inhoud ben je intensief aan het werk met het enneagram en leer je jezelf (en andere mensen) ineens op een andere manier kennen.

In deze basistraining maakt u volgens de Verhalende Traditie diepgaand kennis met het enneagram, de 9 persoonlijkheidsstructuren, de subtypen en met uzelf. En vooral ook met Helen Palmers' methode voor zelfontwikkeling. In deze training vindt intensief het innerlijk werk plaats. Dit krijgt als volgt vorm in de inhoud en werkwijze binnen de Enneagram Intensief :

* samengevat is de kern van de training is het leren van zelfobservatie, innerlijk onderzoek en aandachtstraining.

* kennisoverdracht vindt ondermeer plaats in panelinterviews. Tijdens het panelinterview staat de mentale en emotionele programmering, de verdedigingsmechanismen en andere automatische reacties centraal en de consequenties daarvan voor het werk en het privé-leven.

* de sutypen worden geïntroduceerd en tijdens het tweede deel van ieder panelinterview worden de subtypen verkend;

* de panels worden afgewisseld met andere oefeningen, interactieve oefeningen tussen types, reflectie binnen type-groepen, lichaamswerk, aandachtsoefeningen en geleide meditaties.

* in het tweede deel van de 6-daagse staat het specifieke ontwikkelpad voor ieder type centraal. Na korte theoretische inleidingen wordt ook dit nader verkend in de panels. Uitkomst is een heldere volgende stap voor iedere deelnemer in zijn/haar ontwikkeling.

Dit deel is een op zichzelf staande training voor persoonlijke ontwikkeling en daarmee voor iedereen die zich meer bewust wil worden van zijn/haar drijfveren, verdedigingsmechanismen en automatische patronen. Met dat inzicht kun je leren je kwaliteiten beter te benutten. Maar ook meer begrip van en compassie voor de ander te krijgen.

voor wie:

* voor mensen die willen deelnemen voor persoonlijke ontwikkeling

* voor mensen die het enneagram in hun werk willen gebruiken, als extra instrument of om hun persoonlijke effectiviteit te vergroten (mediators, adviseurs, leidinggevenden, docenten, communicatie-adviseurs, etc)

* voor mensen die anderen in hun ontwikkeling begeleiden en daar het enneagram bij willen gaan gebruiken (therapeuten, geestelijke begeleiders, coaches etc)

wanneer:

28 mei t/m 2 juni 2010

waar:

De Bosrand, Ede

http://www.enneagram-nederland.nl/content/ons-aanbod/enneagram-intensief.html